ANO podporí vznik nových pracovných miest v Prešovskom kraji

01.08.2005 Prešov

Prešov 1. augusta (TASR) - Vytvorenie 7 000 pracovných miest v prešovskom regióne podporí v plnom rozsahu v nadchádzajúcom období Aliancia nového občana (ANO...
Prešov 1. augusta (TASR) - Vytvorenie 7 000 pracovných miest v prešovskom regióne podporí v plnom rozsahu v nadchádzajúcom období Aliancia nového občana (ANO). Uviedol to dnes na tlačovej besede v Prešove tajomník tamojšej krajskej rady (KR) ANO Imrich Hamarčák.

Podľa Hamarčáka ANO sa bude snažiť prispieť k zníženiu 15,35-% miery nezamestnanosti v Prešovskom kraji, ktorá je v porovnaní s celoslovenským priemerom vyššia o zhruba 5 %. Vytvorenie nových pracovných miest vidí vo vytvorení priemyselných parkov. Tie by mali vzniknúť v oblasti Prešova - lokalita Grófske, Lominová, Záborské, ale aj v Snine, ktorá má dohodnutých 4 investorov, v Humennom s 3 investormi, v Kežmarku, Poprade - Matejovciach a Stropkove. \"Našou snahou je naozaj vytvoriť dostatok kvalitnej práce, pretože dnes sa firmy snažia držať na úrovni minimálnych miezd, lebo nemajú konkurenciu. Keď sem prídu silní investori - vytvoria konkurenčné prostredie, to znamená, že pracovník si bude môcť vybrať lepšie platenú prácu a tí, ktorí zatiaľ nemajú konkurenciu, budú musieť buď zvýšiť mzdy, alebo budú mať problém s tým, aby si udržali pracovníkov, \" uviedol pre TASR Hamarčák. Dodal, že preto je potrebné sústrediť sa na dopravnú infraštruktúru. Tá je v súčasnosti podľa Hamarčáka na východe nedostatočná. ANO podporí také projekty, ktoré zlepšia jej kvalitu.
Predstavitelia KR ANO zdôraznili aj význam rozvoja turizmu v Prešovskom kraji. Poukázali na projekty, ktoré sa úspešne za účasti eurofondov realizovali - napr. lokalita Veľká Domaša.
 

Vyberte región